کامبوجا
کامبوجا ,کامبوجا چیست,کامبوجا و لاغری,کامبوجا قارچ,کامبوجا الکل,کامبوجا برای لاغری,کامبوجا و دیابت,کامبوجا ارگانیک,کامبوجا عرق,کامبوجا طرز تهیه
توضیحاتی در مورد کامبوجا
این نوشیدنی یک نوشیدنی هزارسالهی بومی چین است. این نوشیدنی از همزیستی نوعی باکتری با نوعی گل سنگ تولید میشوند که به قارچ کامبوجا معروف است.در این مطلب از سایت جسارت در مورد کامبوجا صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
نوشیدنی کامبوجا
به گفتهی آقای سید حسن غیبی، مدیر بازرگانی یکی از شرکتهای تولیدکنندهی نوشیدنی کامبوجا در ارومیه، این نوشیدنی از همزیستی نوعی باکتری با نوعی گل سنگ تولید میشوند که به قارچ کامبوجا معروف است. در واقع ترکیبات اصلی نوشیدنی کامبوجا عبارت است از همین قارچ کامبوجا، آب جوش و مقدار کمی شکر. ظاهراً این نوشیدنی طعم ترش و شیرین و گازداری دارد و به راحتی همه را مجذوب طعم خود میکند. به گفتهی آقای غیبی روند تولید این نوشیدنی زمانبر است و به همین دلیل تولید آن به صورت محدود صورت میگیرد. ظاهراً در دههی شصت تولید و مصرف این نوشیدنی در ایران رایج بوده است و بعد از آن سالها به دلیل جنگ و عوامل دیگر تولید و مصرف این نوشیدنی کمرنگ تر شده است.
کامبوجا و لاغری
این نوشیدنی به تنظیم متابولیسم کمک میکند. آزمایش این نوشیدنی روی حیوانات نشان میدهد که این چای با افزایش محدودیت کالری منجر به کاهش وزن میشود. درست است که این نوشیدنی حاوی خواص متعدد و میکروارگانیسمهای مختلفی است؛ اما با این حال یک نوشیدنی مخصوص لاغری محسوب نمیشود و توصیه نمیشود که در مصرف آن افراط شود. توجه داشته باشید که این نوشیدنی حاوی قند است. اگر نگران تناسب اندام خود هستید حواستان باشد که مصرف روزانه بیش از سه لیوان کار دستتان میدهد.
کامبوجا چیست
نوشیدنی کُمبوچا حاصل تخمیر چای (سبز یا سیاه) میباشد. نوشیدنی کامبوچا ۲۲۰ سال قبل از میلاد در چین (منچوری: منطقهای واقع در شمال کشور چین) مورد مصرف داشتهاست و سپس از راه خطوط بازرگانی به روسیه و کشورهای اروپای شرقی انتقال یافته، در آنجا عمومیت پیدا کرد. قبل از جنگ جهانی دوم استفاده از آن بسیار رواج پیدا کرده بود ولی، در زمان جنگ به دلیل کمبود چای و شکر (محیط کشت کُمبوچا) از رواج افتاد. امروزه این قارچ در اروپا و آمریکا بسیار مورد استفاده قرار میگیرد و حتی در آمریکا انجمن استفاده کنندگان از این قارچ تأسیس شدهاست.
خواص کامبوجا
به عقیدهی بسیاری از متخصصین حوزهی تغذیه، نوشیدنی این نوشیدنی یک نوشیدنی تخمیر شدهی زنده محسوب میشود. کامبوجا یک نوشیدنی غیرپاستوریزه است و به همین دلیل هم میکروارگانیسمهای زندهی زیادی در آن وجود دارند. این نوشیدنی سرشار از آنزیمهای مختلف، پولیفنول ها، پروبیوتیکها و اسیدها (آنتیبیوتیکها، ویتامینهای گروه B، اسیدهای آمینه، اسیدمالیک، اسیدلاکتیک، بوتیریک و غیره) است که خواص مختلفی داشته و فواید زیادی به بدن میرسانند.
باکتری کامبوجا
این نوشیدنی یک لایه پلی ساکارید حاوی انواعی از مخمرها و باکتریها است. این باکتریها شامل Bacterium xylinum, Acetobacter ketogenum, Bacterium gluconicam و مخمرهایی از انواع شیزوساکارو میسس، ساکارومیسس، تورولا و… است. مسیر تخمیر بدین ترتیب است که ابتدا مخمرهای موجود در محیط کشت، قند ساکارز را شکسته، گلوکز و فروکتوز تولید میکنند. فروکتوز هم با ایزومریزاسیون به گلوکز تبدیل شده، در مرحله بعد این قندها به مصرف مخمرها میرسند و الکل و Co۲ تولید مینمایند. Co۲ در نوشیدنی باقی میماند وباعث میشود این نوشیدنی گازدار شود. وقتی الکل به مقدار مناسب تولید شد زمینه برای رشد باکتریهایی که از منبع کربنی جهت رشد و تکثیر خود استفاده میکنند مناسب میشود و باکتریها فعال میگردند و الکل را به اسیدهایی از قبیل اسید استیک، اسید لاکتیک، اسید گلوکونیک و اسید گلوکورونیک تبدیل میکنند. این نوشیدنی شامل ویتامینهای ویتامینهای گروه ب و اسیدفولیک و همچنین دارای اسید اوسنیک است که خواص ضد باکتریایی دارد. لازم است ذکر شود، ازآنجا که شکر و کافئین اولیه به مصرف مخمر و باکتری میرسد، نوشیدنی در پایان کار هیچیک از این موارد مضر را دارا نیست. البته ترکیب این نوشیدنی براساس نواحی متفاوت آب و هوایی، روش رشدو…کمی تفاوت دارد، اما درهمه موارد، این نوشیدنی ترش و شیرین با طعم و عطر دلنشین و دلپذیر و خواص درمانی تغذیهای بسیار بالا میباشد.
کامبوجا و الکل
فرآیند تولید این چای به این صورت است که ابتدا به دلیل استفاده از همزیستی باکتریها و مخمر با شکر در طی ۱۴ روز، ویتامینها، اسیدها و البته الکل اتانول تولید میشود. الکل حاصل طبیعی این تخمیر است، در واقع بسیاری از غذاهای تخمیری و حتی آبمیوهها با توجه به فرآیند تولید خود مقدار کمی الکل دارند. اما اگر آمادهسازی، ذخیره و مصرف چای کومبوجا به درستی انجام شود، محصول نهایی کومبوجا نباید بیش از ۰٫۵ درصد الکل داشته باشد. سازمانهای بهداشتی ایالات متحده، پس از بررسی مقدار الکل در این چای، به تولیدکنندگان کومبوجا اعلام کردند که به دلیل میزان بالای الکل در این نوشیدنی، در صورتی که روی این محصول مواد تشکیل دهنده و مقدار الکل آن را ننویسند جریمه سنگینی پرداخت خواهند کرد. این سبب شد تا استفاده از این چای محبوب بحثبرانگیز شود. * با توجه به تولید الکل در تخمیر این چای، و بنا بر احکام الهی اسلامی، به مسلمانانی که قصد استفاده از آن را دارند اکیدا توصیه می شود پیش از مصرف نظرات فقهی در این باره را جویا شوند.
خواص درمانی کامبوجا
در زیر به برخی از خواص آن اشاره می شود شما را از خستگی زودرس میرهاند. سیستم ایمنی بدنتان را تقویت میکند. به سم زدایی از بدن و پاکسازی آن کمک میکند. باعث بهبود گوارش و متعادل شدن فلور روده میشود. استرس را از جانتان دور میسازد. وضعیت پوستتان را بهتر میکند. از ابتلا به برخی از سرطانها مانند سرطان معده و روده پیشگیری میکند. سلامت موها را ارتقا میبخشد. کلسترول خونتان را کاهش میدهد. از بروز بیماریهای کبدی و همچنین سنگ مثانه پیشگیری میکند. برای سلامت مفاصل مفید است. برای سلامت چشمها و درمان آب مروارید مفید است. شما را از بیخوابیهای شبانه نجات میدهد. برای دیابتیها مفید است. توجه داشته باشید که موارد ذکرشده جزو خواص کلی این نوشیدنی بوده است. البته باید گفت که تکتک این موارد به طور علمی و توسط محققان به اثبات نرسیده است. توجه داشته باشید که نه این نوشیدنی و نه هیچ نوشیدنی گیاهی دیگر برای درمان سرطان و بیماریهای جدی موثر نخواهند بود. در نتیجه نمیشود از آن برای درمان بیماریهای جدی استفاده کرد. این قبیل نوشیدنیها صرفاً برای تقویت بدن و پیشگیری از ابتلا به انواع بیماریهاست.
کامبوجا در طب سنتی
این نوشیدنی یک نوشیدنی گازدار با طعم ترش و شیرین است که خواص زیادی دارد. محققان طب سنتی بر این عقیده هستند که کامبوجا به دلیل روند تخمیر و ترکیباتی مانند اسید استیک یک آنتی بیوتیک طبیعی محسوب می شود و محیطی فراهم می کند که از رشد باکتری های آسیب رسان پیشگیری می کند. کامبوجا این قدرت را دارد که باکتری های مضر را نابود و باکتری های مفید را حفظ کند. بنابراین زمانی که بدن شما باکتری مضر نداشته باشد یعنی عفونتی در کار نیست و این به معنی داشتن سیستم ایمنی سالم و قوی به حساب می آید.
کامبوجا و کبد چرب
کبد چرب در افراد چاق شایع است و به شدت با چاقی ارتباط دارد، بویژه چاقی شکمی نقش مهمی در افزایش خطر ابتلا به کبد چرب دارد. دیابت قندی، هیپرتری گلیسیریدمی (افزایشTGخون) در افراد چاق شایع است. بعلاوه کبد چرب در نیمی از مبتلایان به دیابت قندی نوع دو دیده میشود ممکن است یکی از علل آن افزایش اسیدهای چرب با منشاء غذائی و متابولیسم کربو هیدراتها و تبدیل آن به اسیدهای چرب باشد.
ویتامین های کامبوجا
این نوشیدنی علاوه بر داشتن باکتری های مفید حاوی ویتامین هایی مانند ویتامین B و C نیز می باشد. حتماً می دانید که وجود این دو ویتامین برای سلامت بدن لازم و ضروری است. اگر دچار استرس و اضطراب شده اید می توانید به سراغ نوشیدنی کامبوجا بروید. چون ویتامین B موجود در آن باعث تسکین و کاهش استرس شده و همچنین میل و اشتهای عصبی را نیز کاهش می دهد. این ویتامین همچنین خطر بروز بیماری های قلبی عروقی را کاهش داده و به تقویت حافظه کمک می کند. علاوه بر این ویتامین، میزان ویتامین C بالای کامبوجا نیز برای ارتقای سلامتی فوق العاده است. این ویتامین به تقویت سیستم ایمنی بدن؛ کاهش بیماری های قلبی عروقی و بهبود سلامت چشم ها کمک زیادی می کند. بنابراین متوجه می شوید که صرفاً با مصرف این نوشیدنی چه خدمت بزرگی به سلامتی تان خواهید کرد.
عرق و چای کامبوجا
این نوشیدنی به صورت عرق و چای مصرف می شود. برای تهیه آن در منزل توجه داشته باشید که اگر قارچ کامبوجا در اختیار داشته باشید و یا بتوانید آن را در منزل تهیه کنید تهیهی نوشیدنی آن کار چندان دشواری نیست؛ اما با این حال باید بدانید که امکان دارد در روند تخمیر این نوشیدنی در منزل اشکالاتی به وجود بیاید که در این صورت خطر مصرف این نوشیدنی جدی میشود. چون امکان دارد که این نوشیدنی به میکروارگانیسمهای نامناسب دیگر آلوده شود. حتی گاهی آلودگیهایی در این قبیل نوشیدنیهای دستساز و خانگی دیده شده است که برای سلامت خطرساز است. بهتر است از نوشیدنیهایی که در بیرون به فروش میرسد استفاده کنید. چون شیوهی تولید آنها کنترل شده، بهداشتی و در دمای مناسب است. اگر قصد تهیه و مصرف کامبوجا را دارید بهتر است با شرکتهایی تماس بگیرید که این نوشیدنی را به صورت طبیعی و اصل تولید میکنند.
کامبوجا و هضم غذا
این نوشیدنی نیز مانند هر پروبیوتیک دیگری سرشار از باکتری های مفیدی است که به اکثر عملکردهای بدن کمک می کنند. یکی از مزایای اصلی این است که پروبیوتیک ها، مخمرها و آنزیم ها با تجزیه ی مواد غذایی مصرفی به هضم غذا و جذب هر چه بیشتر مواد مغذی آن کمک می کنند. نوشیدنی کامبوجا باعث افزایش میزان فلور روده شده و به هضم غذا و همچنین حفظ تعادل pH بدن یاری می رساند. به این صورت که لازم نیست روده ها برای تجزیه ی مواد غذایی کار زیادی انجام دهند چون باکتری های موجود در نوشیدنی مثل کامبوجا از قبل بخشی از کار این ارگان را انجام داده اند.
منع مصرف کامبوجا
این نوشیدنی موارد منع مصرف نیز دارد. در واقع مصرف آن برای خانمهای باردار، خانمهای شیرده، کودکان و افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند مانند افراد سالمند توصیه نمیشود. در مصرف این نوشیدنی جانب احتیاط را رعایت کرده و از خواص بینظیر آن بهرهمند شوید. برخی از کارشناسان با استناد به گزارشات دریافتی از عوارض جانبی این چای، مانند مشکلات معده، واکنشهای آلرژیک و عدم تحقیقات کافی در مورد اثرات آن توصیه میکنند که این چای مصرف نشود. اما برخی دیگر بر این باورند که در صورت رعایت اعتدال در مصرف چای کومبوجا خطری برای سلامتی انسان وجود ندارد. با این حال بهتر است تا کامل شدن تحقیقات، کودکان، زنان باردار و یا افرادی که سیستم ایمنی بدن آنها ضعیف است از مصرف این چای خودداری کنند.
کامبوجا و سلامت مفاصل
احتمالاً در خصوص اسیدآمینه ی گلوکوزامین زیاد شنیده اید و احتمالاً با مکمل های آن که برای افراد سالمند و یا افرادی که از مشکل خشکی یا درد مفاصل رنج می برند آشنا هستید. گلوکوزامین در واقع مکملی غیرویتامینه و غیر مواد معدنی پرمصرف در دنیا است. واقعیت شگفت آور در خصوص کامبوجا این است که حاوی گلوکوزامین طبیعی بوده و به این ترتیب مصرف آن به حفظ و ارتقای سلامت مفاصل کمک می کند. در واقع مصرف این نوشیدنی باعث می شود که شما راحت تر حرکت کنید و تا حد زیادی از آرتروز در امان باشید. این خاصیت کامبوجا برای افرادی که به طور حرفه ای ورزش می کنند بسیار مهم و تأثیرگذار است تا در طولانی مدت مفاصل سالم تری داشته باشند.
کامبوجا و تقویت جداره ی روده
یکی از ترکیبات مهم کامبوجا اسید بوتیریک نام دارد که در روند تخمیر تولید می شود. اسیدبوتیریک خواص ضدمیکروبی و ضدسرطانی دارد و همچنین می تواند باعث تقویت جداره ی روده ها شده، انگل ها را نابود و از بروز بیماری کاندیدوز پیشگیری کند. این ترکیب مهم به افزایش سلامت دستگاه گوارش (از ابتدا تا انتها) کمک زیادی می کند.